Ko sem pred časom že omenjal precej  čudne manevre Siolo -vega oz. Blogos -ovega uredništva, predvsem pri  izbiri hišnih  blogerjev, sem imel  v mislih tudi  obiskanost tamkajšnjih blogov na splošno. Blogos ima resnično težava in je kot ostali ponudniki, ki nudijo brezplačno gostovanje blogov v trendu padanja,

Manevriranje s hišnimi blogerji je  precej hitrejše,  kot je to bilo  nekoč, kar pomeni, da jim nikakor ne gre vspostaviti teama, ki bi privabljal bralce in pomagal oživeti zamrlo blogosfero.

Hišni blogerji za svoje pisanje prejemajo honorar cc 250€ za 4 objave/mesec, pa le redki pokažej sploh kaj?

Izzvzamam glamurozno kopir – mašino Ireno Sireno, ki štanca vedno v enakem ritmu in se oziram na blog imenovan Artur Štern, ki ga avtor že od odhoda na VIP’ Kmetijo, 4.avg. ni osvežil. Potem je tu leva scena in Alien, ki  je  na presenečenje, pred dnevi – 21.sept., uspel sestaviti svetovni zapis,  po kar 3-4 tedenskem zatišju, še večje presenečenje je famozna Alenka Bulovec,  ki niti ne piše, če prezremo besede iz naslova, ampak vse napore vloži v objavo ene fotografije, a še za takšno objavo je  do danes – 23.sept.  potrebovala skoraj mesec dni. O slednji fotografiji ali to sploh fotka je,  bi se za mnenje morali celo obrniti na strokovnjake? Je pa  prikladna sceni, pa karkoli je avtorica  že imela v mislih z njeno objavo,  četudi  tisto najhujše, kar se človeku lahko zgodi, kot se je  na primer danes meni, a bi se to nazorneje, predvsem  bolj spoštljivo, prav v takšnem primeru smelo povedati z nekaj besedami.

Po malenkostih nima smisla posegati, saj teh nekaj pove, da:” nekaj gnilega  je v deželi Blogos…”

Škoda, da se  z orodjem medijskega značaja počne, kot to počno pras… z mehom!

Zaključujem  z  izrabljenim  ponavljanjem in vsaj kančkom pozitive, da se kljub svoji veljavi, vsaj Jonas in Marko Crnkovič zavedata, sicer  za njiju, zanemarljive mesečne rente. Svoje obveznosti vseeno izpolnjujeta korektno in nekako skušata diktirati tempo Blogos -a. Če bi se temu tempo še lahko reklo?

Preberi še:
Andrej Košak z Blogosa z ‘odpravnino’
pizdarije.com netezite.mi
Blogočas(t)nih 13

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja