Fundacija za otroke – Pustimo jim sanje – Fundacija Danila Turka

Pustimo jim sanje Fundacija Danila Türka deluje poldrugo leto.

Projekt Fundacija za otroke – Pustimo jim sanje – Fundacija Danila Turka je projek s poslanstvom  spodbujati k aktivnosti za preprečevanje in odpravljanje posledic nasilja nad otroki v družini, šolskem in lokalnem okolju, v okoljih vojn, skratka povsod tam, kjer je grobo kršeno otrokovo dostojanstvo ter so ogrožena življenja in zdravje otrok.

fundacija za otroke-fundacija danila turka
Fundacija za otroke- Ustanova Pustimo jim sanje Fundacija Danila Türka

Ustanova Pustimo jim sanje – Fundacija Danila Türka (fundacija-danilaturka.org – Linhartova ulica 51, Ljubljana) je bila ustanoviteljena spomladi  marca 2011. Pod fundacijo so podpisani, od visokih političnih osebnosti,  gospodarstvenikov do svobodnih umetnikov.

Četudi fundacija nosi ime po  aktualnem predsedniku in predsedniškemu kandidatu 2012 Danilu Turku, izza Fundacije Pustimo  jim sanje stoji  veliko znanih in vplivnih Slovencev. Situirani in ustoličeni na vidnih družbenih položajih. Nekateri so v fundaciji (o fundaciji) zlasti iz naslova donatorji, drugi  nosijo  podpis  zgolj iz naslova imena.

Kdo so ustanovitelji fundacije – Danila turka – za otroke, kdo so donatorji, kdo ambasadorji?

Ustanovitelji fundacije so: Danilo Türk, Cvetka Selšеk, Žiga Debeljak, Petеr Mankoč, Jan Plestenjak, Marjan Turnšek, Dejan Verčič, Mateja Duhovnik, Robert Cugelj, Milan Kučan, Anita Ogulin in Emil Zakonjšek (Uradni list RS).

Donatorji fundaciji po večini velike slovenske koorporacije, kot so BTC d.d., DELO, Časopisno in založniško podjetje, d.d., DELO REVIJE d.d., DNEVNIK d.d., GORENJE d.d., HIDRIA d.d., IMOS d.d., RTV SLOVENIJA, KOLEKTOR GROUP, d.o.o.. Skratka, več ali manj, vsi slovenski stebri gospodarstva v državni lasti.  Seznam podjetij in individualnih donatorjev, ki so donirala v fundacijo Danila Turka  – poimenski seznam donatorjev.

Ambasadorji fundacije: od bolj znanih je olimpijka Petra Majdič, alpinist Viktor Grošelj, Borut Miklavčič, Barbara Jaki…

Kontakt E-mail: info@fundacija-danilaturka.org

Sorodno:

Predsedniška kampanja – Oddam pozicije v iskalnikih za predsedniške volitve
Predsedniške volitve
Predsedniške volitve  2012 – Predsedniški kandidati, anketa,…

6 komentarjev

 1. Presrana polikana rit. Niti diplomat ni dober, kaj šele predsednik, ki bi spravil narod. Za vse lumparije, ki nam jih je povzročil, bi delavec robijal minimalno 15 let. Ta pa se niti opravičil ni.
  SRAM VAS BODI DANILO!!!!

  Ne moreš verjet, kako nizkotni znajo biti ljudje. In sedaj bi s to fundacijo rad dokazal, da je dobrotnik ali kaj?

  KOLIKO SVOJEGA DENARJA STE NAMENILI FUNDACIJI??? KOLIKO? POVEJTE G.DANILU TUERK,ČE UPATE???

 2. Danilo Turk je najbolj uglajen predsednik RS, kar jih je bilo in kar jih kdajkoli bo. Poln je sočutja, razumevanja in dobrote. Volite ga, če sebi želite dobro! Danila Turka za predsednika.

 3. Vanja in Jani:”Da bi dobili takšno pojasnilo tako visokega predstavnika oblasti morata biti res optimista.” Lepo je vedeti, da poleg optimističnega predsednika Turka, obstajajo še drugi optimisti.

  OMG ležetrudnik!

 4. Lepo je, da se nekje, nekdo briga za prizadete in nemočne otroke, ampak vsaj na videz se zdi, da je bila ustanovitev zgolj inspiracija. Nekakšna naložba v naslednjo kandidaturo g.Tuerka. Na to kaže dejstvo, da je fundacija takorekoč medijsko mrtva. Žalostno.

  Lep pozdrav Adi

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja