Refleks je blog odprl na današnji dan

Noro, deveti rojstni dan imam!

Nikoli si ne bi mislil, da bom že tik pred 10 obletnico bloga. Na današnji 19. februar, pred 9. leti, sem na Večeru odprl blog. Pod psevdonimom Refleks sem ga poimenoval Mavrična dežela. Vecer.com je tisti čas bil ena najvplivnejših in z blogerji najbolj integriranih slovenskih platform. Blogosfero je obvladoval programski strokovnjak Zvone Štor. Skupaj z uredništvom je bdel nad blogosfero in dogajanjem v njej. Zanimive objave blogerjev so povzemali na časnikovi spletni strani, najboljše in zanimive celo objavljali v tiskanem časopisu Večer. V časopisu so celo objavljali lestvico priljubljenosti, predstavljali izstopajoče bloge in pika na i, svoj čas uvedli bobu blog, ki je pod sojem žarometov stal vštric bobu bob. Vse skupaj je Zvone Štor pripeljal tako daleč, da je Večer celo podprl prvi blogerski tiskani medij na svetu, Blogorolo. Skratka Večer je bil pod taktirko Štora v tem segmentu uber napreden, bil je blogerska pravljica, ki je trajala kratko. Tako, da četudi se je tisti čas zdelo, da je bloganje zabijanje časa, se danes kaže, da so to bili to zanimivi časi, drugačni, kot sem jih bil vajen pred blogom.

Kasneje, niti ne vem kdaj, se je Mavrična dežela oblekla v novo suknjo, Plac Refleksa, in se obdržala do danes. Povsem nenaravno je, da blogerji preživijo blogosfero.

Sam si nisem si predstavljal tako dolgotrajnega poslanstva na spletu. Očitno je obiskovalec največja motivacija. Zadnja leta sem v zadregi, ker ne ponujam več toliko, kot sem v prvih letih.

Kakorkoli. “Pogumni in vztrajni zmagujejo”, mar ne?

Ob polnoči Refleks Plac dirja desetki v  objem. Jaz si z blogom želim, le kdaj pa kdaj še presenetiti.

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja