Kriminalisti okupirali novomeški CGP, ki je v večinski lasti poslovneža Darija Južna, enega najbogatejših Slovencev, od jutra izvajajo preiskave na sedežu podjetja CGP Novo mesto.

cgp-uprava-sedež-novo-mesto
CGP uprava – sedež – Novo mesto

Zjutraj je kriminalistična policija na naslovu Ljubljanska cesta 36 – Bršljin NM, kjer se nahaja podjetje CGP d.d. Novo mesto, dobesedno okupirala vhod v sedež novomeškega podjetja, ki ga obvladuje belokranjski poslovnež Dari  Južna.

Beli novi megani - vozila kriminalistov

Beli novi megani – vozila kriminalistov

Delavke CGP-ja pa so morale večino svojega delovnika preživel v bližnjih kavarnah.

Vhod CGP d.d. okupiran s policijskimi vozili

Vhod CGP d.d. okupiran s policijskimi vozili

Po odmevnejši operaciji Čista lopata in  nedavni v javnosti odmevnejši  preiskavi v gradbenem podjetju Vegrad, se je pod drobnogledom sektorja kriminalistov s področja gospodarskega kriminala, pod drobnogledom znašlo tudi že dalj časa nadzorovano  novomeško gradbeno in cestno podjetje (bivše CP Novo mesto) CGP d.d. Novo mesto.

Dari in Vesna Južna,top 4 na lestvici najbogatejših Slovencev, obvladujeta med mnogimi slovenskimi podjetji tudi CGP d.d.  Novo mesto.

Preiskava CGP Novo mesto

Preiskava CGP Novo mesto

Poleg preiskave na sedežu CGP, kriminalisti opravljajo tudi hišne preiskave pri nekaterih članih uprave CGP- ja, med drugimi, po neuradnih podatkih tudi pri nekdanjemu  članu  uprave CGP Novo mesto in  predsedniku uprave DARS Rajku Siročiču. Nekaj oseb pa se je že znašlo tudi v priporu.

Predstavniki policije za odnose z javnostjo omenjajo,  da obsežne aktivnosti – preiskave na področju preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete, potekajo na širšem območju Slovenije, katerih namen je preiskava zlorabe položaja ali pravic in pranja denarja.

Predkazenski postopek usmerja Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri Vrhovnem državnem tožilstvu.

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja