Istospolni porok pri nas še ni, a posamezni pobudniki, kot recimo predsednica Društva Parada ponosa in deklarirana lezbijka Petra Salaj o zastareli zakonski zvezi pove:

Prav primer transseksualke Salome najbolj jasno kaže, da je institut zakonske zveze, ki je definiran kot zveza med moškim in žensko, zastarel in ne odraža več dejanskega stanja; ne ureja več situacij v dejanskem vsakdanjem življenju. Tako zakonske zveze kot družine niso fiksne institucije, ampak se skozi zgodovino spreminjajo…(vir)

O tradicionalni zakonski zvezi in družini govoriti, kot  obskurnem,  je kleveta!

Žurnal se opira na fakt in priznava, da ena zakonska zveza z istospolnim partnerjem pri nas že obstaja. Sklenjena naj bi bila še v času, pred spremembo zakončevega spola. Čisto  streljanje kozlov! Salome in podobni lahko spremenijo spol, indentifikacijske podatke, a prava ženska ne bo nikoli, niti po duši, niti po celotni fizični strukturi! Na takšen način se imenovati ženska, je klišejsko. Gola prispodoba za lupino, kjer je jedro isto.

Omenja se tudi, da bo prišlo do uzakonjenja o istospolnih porokah, o katerih še odloča ustavno sodišče že v roku pol leta! Morda pa o tem, kot tudi ne o dvostranskih mejnih vprašanjih ne more  (ali ne sme) odločati Ustavno sodišče?

Kaj ljudem manjka, če niso markirani v knjigo zakonskih zvez. Mnogim se zdi le  pretveza, ki stremi še nekemu višjemu cilju in je koordinata, ki pelje do naslednje točke. Vsaka odločitev pelje naprej, sledi svojemu ideološkemu prepričanju.  Torej, če teoretično istospolno usmerjeni dobijo pravico do zakonske zveze, zagotovo  že snujejo načrt, kako pridobiti ostale prioritete, ki jih premore tradicionalna družina , vključno z otroci. In to je  tisto najbolj sporno. Državni organ jih bo registrirane moral upoštevati in situacija se bo zapletala naprej. Nihče ne trdi, da tovrstni posamezniki niso sposobni biti dober starš,  toda biti starš v takšni zvezi pa je povsem nekaj drugega!
Vzgajanje v duhu prepričanja kakršnega prakticirajo sami t.i.homoseksualnosti  ruši naravno ravnovesje in degradira status tradicionalne družine, ki resnično replicira človeško populacijo.

Vpliv istospolno usmerjenih ni povsem nedolžen, ker se še izrecno v presežkih emitira javno.  Kdor je vsaj enkrat prisostvoval paradam, kot je Love parade v Berlinu, Gay parade v New Yorku ali kateri od podobnih tovrstnih javnih prireditev, kjer je koncentrirano večje število istospolno usmerjenih ali se celo po golem naključju heteroseksualna oseba znajde v kakšnem od lokalov namenjenih homoseksualcem ti to ostane v spominu za vedno. Spomin na kontraverzno, prostaško, popolnoma brez predsodkov pa ni ravno spomin, ki bi ga želeli hraniti. Ali pač? Stvar posameznika, ki še nikoli ni odtehtala večine, je pa večini naredila pečat po katerem jo sodijo.

Nek nelagoden občutek in z leti vse večji pritiski zavoljo takšni reči  čuti družba in v prostoru najštevilčnejši  tradicionalni pari, še zlasti družina. Zaradi vseh takšnih in podobnih primerov je naša vzgoja otežkočena. Kdor tudi javnost neprestano posiljuje s svojo istospolno usmerjenostjo, je nedvomno pogumnejši glede svojih predsodkov, upa narediti več, kar ni nujno dobro. O vse  javne incestih istospolno usmerjenih, meni kot staršu ni prijetno odgovarjati  otrokom, na čudna vprašanja o katerih niti morda sam ne vem, zakaj nekateri počnejo, kar počnejo… Iskreno rečeno me niti ne zanimajo čemu nekoga privlači zadnjik!

Morda pa bi o tej resni, za spodoben in normalen razvoj kulturne družbe, le moralo odločati ljudstvo, kot se to v demokratični državi počne, četudi sicer doslej večinoma za precej banalne in nepomembne reči, kakršna pa zakonska zveza istospolno usmerjenih ni. Navsezadnje je to javno dobro ali pa tudi ni. O stvari bi vseeno morale odločati ali pa vsaj imeti vidnejšo besedo pravi – tradicionalni pari, tradicionalne družine,  očetje in  matere samohranilke…, ki so morebiti v situaciji osamljeni ravno  zaradi zavedenosti pred poroko, ne pa neke sive ustanove brez duše in srca. Moški in ženska v sožitju se trudita za dobro prihodnosti vseh in ne le za lastne in trenutne užitke.

Kdor zagovarja istospolne poroke bi moral pogledati  dlje in ne le zadovoljevati trenutne kaprice posameznikov, saj slej ali prej bo moral potrditi tudi željo po omišljanju naraščaja, ki pa se zdi v takšni navezi absurdno.

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja