Olimpijski komite Slovenije – OKS od njegove, sedaj že davne, ustanovitve 15. oktobra 1991 ima še vedno  prvega in edinega predsednika OKS doslej. To je  Janez Kocjančič, ki pa po odzivih javnosti, nezadovoljstvu najboljših športnikov in svojih rezultatih dela, s svojim odstopom zamuja vsaj za desetletje ali več.

Na prvi ustanovni skupščini Olimpijskega komiteja Slovenije, 17. decembra 1991, je bil za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije izvoljen mag. Janez Kocijančič, za podpredsednika pa nosilec treh olimpijskih odličij, Miro Cerar. Prvoizvoljeni Kocjančič je na položaju funkcije predsednika še danes ali že skorajda slabi 2 desetletji, torej, vse od njegove ustanovitve l.1991. Kocjančič mnogim deluje, da se funkcije predsednika OKS oklepa  kot pijanec plota, četudi z njegovim delom, že od davno, ni zadovoljna ne aktivna športna elita, kot tudi ne javnost.

Kdo potemtakem podpira,  za slovenski vrhunski šport, številne škodljive funkcionarje?

Nedavno je Kocjančič na vprašanje ali bo ob poteku svojega mandata kandidiral ponovno, dal cagav odgovor, a iz njega je rabrati,  da bi ne želel še (po 20 letih) mesta predsednika OKS prepustiti komu drugemu.

Kocjančič se od nekdaj spretno izmika konkretnim vprašanjem pred kamerami, a  je v nedavnem soočenju z aktualnim  predsednikom NZS Ivanom Simičem, ki je v svoji branži nadomestil, do nedavnega, podobno nezamenljivega kandidata –  Rudija Zvrla, pokazal svojo togost. Nekompromisnost in izredna nefleksibilnost v vlogo visokega funkcionarja,  s svojo trdoglavostjo povzroča številne krivice posameznim vrhunskim športnikom.
Ogorčeni odzivi javnosti in razočaranja vseh vrhunskih olimpijcev so Kocjančiču lepa priložnost za  izgovor, da bi namesto cagavega odgovora, tokrat  za spremembo iz rokava potegnil tisto načelno potezo, ki bi jo, resnici na ljubo, moral vsaj že pred desetletjem ali več.
Mesto predsednika OKS, bi morala zasesti  sposobna oseba s svežimi vizijami, ki status vrhunskega športnika vidi tudi,  kot nagrajeno funkcijo in ne le kot status sodobnega gladiatorja v sužnjelastništvu  kravatarjev.

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja