Nekako takole zveni: “lažiranja in manipulicije ali gremo se medij.”

Opomin za mojo nedoslednost! Naj bo, ko gre za  površnost katere  kriv je človeški faktor, ko predvideva, da sta tudi dva rojstva ene osebe že nekaj nenavadnega.

Štafetno prejeta maila bralke sta me danes pričakala v predalu. Precej jeze je bilo razbrati. Ignoranca, zavračanje ali metaforično rečeno,”kričati v neprodušno zaprti sobi…”. Jasno mi je kako delujejo na posameznika. Tu so blogi postali spretno orodje, zlasti še, če imajo pravi domet. 

Bralka je prebrala moj nedavni zapis o dvojnem Murkovem rojstvu, po poročanju 24ur. Istega dne je naletela na portalu 24ur.com na novo objavo. Ta je spet  pompozno poročal o skorajšnjem novem obeleževanju dneva prihoda na svet, njihovega V.O.P. predstavnika. Verjamem, da je bila bralk, ob branju in hkrati spominu na moj zapis,  zmedena.  Opisuje mi, da  je želela komentirati in dodati povezavo do avtentičnega zapisa, ki razkriva nenavadno dogajanje. Kajpak s tem bi  bralcem dala  vedeti  kaj se v resnici plete. In glej ga šmenta… odda 1., pa 2. pa 3. itn… Po vztrajanjem oddajanju v prazno, četudi se ji je sprva komentar prikazal in potem izginil, ji kmalu neznanka komentira, da portal ne dovoljuje povezav. Poskusi drugače in zapiše v tekst le kdo razkriva nekaj njihovih laži in komentar ostane… a ne za dolgo. S časovnim zamikom prejmem še drugi mail in pove, da so ji čez noč pobrisali komentarje, kjer je omenila  moje ime. V komentarju je pokazala vso mero olikanosti, kar je izkazala z dodano P/S vsebino,  četudi bi ji v tem primeru verjel tudi na besedo, ker gre za delikatnost  v navezi z spečifičnim spletiščem.

Shrani.si

p/s kom. – 24ur.com manipulira?

Ob tem se dodatno sproža kup miselnih refleksov, in kot v življenju je:”prepovedano  mika!”  Sedaj tudi mene vse bolj daj radovednost.

Splet je prepleten z linki in bazira na povezavah. Če portal povzema tako  egoističen koncept, zgolj iz bojazni pred ogrožanjem njihovega  pozicioniranja na  lestvici MOSS -ovi  lestvici, je  bedno.

Vrhunska marketinška  potezo, bi znala razdeliti  strahove Pro Plusa!

Razumljivo  bi bilo brisanje  povezave na kakšna porno spletišča, a je paradoks smešen,  ker obiskanost portala bazira prav na številnih ‘spornih’ vsebinah in goloti.

Zapis Atributi 24ur.com je bil objavil z nameno, vsekakor ni ta, da bi se obstreljeval z nebulozami in gonil število zapisov na to absurdno tematiko, kot to počne medij, ki sebi reče vseslovenski obveščevalec. Omenjena manipulicija 24ur s komentarji in nonšalantnost, ki so jo naredili ni nič nenavadnega. Kdor lažira novice, ima bralca za bedaka! Komur isto neumnost uspe prodati večkrat in to v enem samem letu, je genij. Kakšna je odgovornost tega genija – predstavnika medija – pa je vprašanje o katerem bi morebiti morala razglabljati kaka institucija in ne navaden bralec!

Sicer pa je znano: “kdor nasede takšnim trikom večkrat, pa je že nekomu.” Tisti bralci, ki ega niso opazili in se hodijo tja razburjat prav gotovo so.

Nekredibilnih medijev je vse več, njih prihodnost pa je odvisna od bralcev. Bralci so tisti, ki bodo krojili  njihovo usodo. Kdor lažira, je pripravljen narediti tudi precej več…

Klanjam se bralki, ki je med kopico obiskovalcev želela narediti nekaj plemenitega, ker ji je to uspelo, četudi 24ur načrtuje (predvidevam da po vse v precejšnji negotovosti) veliko obeležitev tretjega povitja D.M. Kolikotič in kadarkoli to je res –  kar  pa predvidevam, da je za večino populacije, totalno irelevantno ?!

News Reporter

1 thought on “Lažiranja in manipulicije ali gremo se medij

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja