Ležeči policaji v Novem mestu

Novo mesto je mesto ležečih policajev. Ceste in staro mestno jedro nimata  posluha za športe avtomobile. Tu očitno vozijo zgolj terenci, beli kombiji in Renaulti, vse ostalo je pičkin dim.?

Katastorofalno slabim in luknjastim cestam oboroženim z milijoni znakov za neutrjene bankine in zanič cestišče, pomagajo voznike ovirati še nevarni in moteči ležeči policaji.

Mnoge ceste, če bi bile v privatni lasti, bi po zakonu inšpekcija enostavno zaprla in prepovedala promet, ker so posamični odseki enostavno nevarni po život, tako za voznike osebnih vozil, kot tudi za motoriste, kolesarje in pešce.

Torej, ni vse v cvičku. Vse več prometnim nesrečam in, Bog pomagaj, smrtnim žrtvam pripomore dotrajana cestna infrastruktura. Kljub kaotično slabemu stanju dolenjskih cest pa se Mestna občina Novo mesto raje, kot za sanacijo cest odloča za poskuse, že tako polžjega prometa, zniževanja hitrosti vozil in oviranja prometa. Zadnja leta na cestišče postavlja raznorazne znake in najrazličnejše cestne ovire. Ogromno jih je že v samem mestu. O tem drugič. Za asfaltne in plastične “prelaze” v večini primerov ni opozorilni znakov, ki bi voznike opozarjali pred to prežečo nevarnostjo na cesti.

Nedavno so pred mestni vhod v stari del Novega mesta, na koncu kandijskega mostu, nasproti urarstva Novak, namestili montažno plastično oviro (ležečega policaja), ki je kljub minimalni hitrosti nekateri dragi serijski športni avtomobili ne morejo prevoziti (četudi se popolnoma ustavijo), ne da bi trčili ob njo in poškodovali avto.

image

O distributerju in izvajalcu teh inovativnih montažnih del na cesti še poizvedujemo, kot tudi o ceni za oviro in montažo.

Skratka, ležeči policaji v Novem mestu so krivi, da voznik kljub astronomski cestni taksi za eno samo vozilo (460 evrov), ki jih pohopsa Direkciji za ceste Republike Slovenije, ne more brez škode na vozilu zapeljati skozi staro mestno jedro Novega mesta.

imageP.S.

Županu Gregorju Macedoniju, ki se vozi v terencu, v vednost: kam se vozniki, ki se brez poškodb na vozilu ne moremo voziti po Novem mestu, obrnemo za odškodnino?

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja