Največje spletne skupnosti, Facebook, Netlog…, pred veliko preizkušnjo, saj so po genezi WikiLekas na prelomnici današnjega časa. Beg iz krempljev socialnih omrežij je v velikem porastu, ta se dnevno še stopnjuje.

V zadnjem mesecu je bilo opaziti velik porast zanimanja po tem, kako se izpisati / zbrisati svoj Facebook / cancellation Facebook profile, Netlog uporabniški račun / profil. Trend bežanja iz nedri socialnih omrežij se po aferi WikiLeaks celo stopnjuje. Izgubljanje svojih zvestih privržencev socialna omrežja lahko še zlasti pripišejo medijski objavi Američanov, ki so dejali, da so pripravljeni simpatizerjem, tako zaposlenim, kot novi iskalcem zaposlitve, Juliana Assangeja greniti kariero. Na Facebooku vsak dan zraste nova podporniška – simpatizerska skupina posameznikom, nekim idejam, društvom itn. Tem mislim oz.ustvarjenim skupinam potem s svojim “like it” sugerirajo uporabniki. Torej s tem klikom, jim je to všeč ali pa jim ni všeč. Ravno s to banalnostjo so javno izpostavljeni in soljudem, predvsem pa vladni vohunskim službam, izkazujejo svojo pripadnost in način razmišljanja.

Več deset, včasih tudi več sto slovenski, pa tudi tujih uporabnikov Facebooka in Netloga dnevno išče navodila za pomoč pri kompleksnem izpisu iz socialnih omrežij.

Socilanih omrežij ne zapušča šoloobvezna mladina, ki še vedno vneto Facebooka in Netloga. Iz socialnih omrežij beži zbegani in boga boječi razred prebivalcev, ki je spoznal, da je tovrstno pajdašenje lahko precej moteč dejavnik v vsakdanjem življenju, saj se je doslej sumničav nadzor velikega Brata izkazal za reality Big Brotherja.

Izbrati boj za obstoj in blagor malega človeka ali se prepustiti nekakšnemu sužnjelastništvu sodobnega časa?

Odločitev je padla!

Še povzetek simpl navodil:
Kako izbrisati Facebook profil
in postopek
Kako zavedno izbrisati Netlog uporabniški račun

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja