Marlene Otey
Marlene Otey

Na novomeškem stadionu v Portovalu se je  s pričetkom ob 17.00 uri, odvijal že  19. mednarodni atletski miting Krka 2008.

Mednarodni atletski miting KRKA pod organizacijo AK Krka, je gostil  na domač stadionu v Portovalu  kar nekaj atletskih legend. Še posebej si zasluži pozornost, temnopolta veteranka Marlen Ottey, simpatična   šprinterka Alenka Bikar, pa tudi že legenda v metu diska, Igor Primc!
Mednarodni atletski miting KRKA 2008 je bil vključen tudi v mednarodno atletsko ligo AZS za veliko nagrado zavarovalnice Vzajemna, kar je podrobneje pojasnjeno na straneh AZS.
Ne tako številčna zasedba, pa je bila toliko bolj mednarodno obarvana, saj sodelovali so tudi tekmovalci iz Namibije, Italije, ZDA, Hrvaške…

Čudovitemu vzdušju,  je botrovalo še lepo vreme, ki je pritegnilo, tudi zavidljivo število gledalcev.

Šprint 100 m finele - Alenka Bikar - Merlene Ottey
Šprint 100 m - Alenka Bikar - Merlene Ottey

Atraktivnost  dneva 19. mednarodni atletski miting KRKA 2008, je bila  v šprintu na 100 m, kjer je temnopolta 48 letna  Merlene Ottey, nekoč kraljica atletskih stez v finalu, klonila pred mlado, kar petnajst let mlajšo zmagovalko  Pio Tajnikar, članico AD MASS.

Ne smem pozabiti omeniti številne mlade domače perspektivne atlete iz vseh slovenskih regij, ki kažejo na dober potencial v prihodnosti tega športa.

Končni rezultati  19. mednarodni atletski miting Krka 2008 –  člani & članice

Končni rezultati 19. mednarodni atletski miting Krka 2008 –  mitinga mladih

19. mednarodni atletski miting Krka si je s tribun ogledala najbolj razvpita slovenska  atletinja zadnjih let, Jolanda Čeplak, ki je  pomešana med gledalci ostala dokaj neopazna.

Sorodno:
Mednarodni atletski miting KRKA 2009
Obledel Alenkin tottoo

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja