Mobitel via Telekom na objavo ” Zloraba slovenskih telefonskih številk – Zbirka.net za priložnostni seks ” odgovarja. Pisno  mnenje o zlorabi celotnega slovenskega telefonskega imenika številk (mobitel, debitel, izimobil ), zavajanju in oglaševanju pornografije:

mobitel

Ponovno pozdravljeni,

posredujem vam odgovor, ki sem ga prejela z naše Pravne službe.

V zvezi z vašim zaprosilom, da naj vam Telekom Slovenije pisno posreduje mnenje o članku “Zloraba slovenskih telefonskih številk”  v povezavi s spletno stranjo www.zbirka.net, vam sporočamo, da je na spletu že nekaj časa več strani s seznami telefonskih številk in raznimi oglasi. Gre za strani, ki iz različnih javno dostopnih virov uporabijo objavljene podatke in zraven objavijo vse možne kombinacije telefonskih številk. Pri iskanju določene telefonske številke se po iskalnikih tovrstne strani prikažejo med rezultati iskanja, s kliki nanje (reklame) pa lastniki teh strani pogosto služijo.

Menimo, da gre pri objavi možnih kombinacij telefonskih številk, ki jih ima Telekom Slovenije v številskem prostoru 031/041/051, na spletni strani www.zbirka.net za matematični seznam zaporednih številk iz navedenega številskega prostora. Pri tem nismo zasledili, da bi bil ta seznam ustvarjen z uporabo konkretnih telefonskih številk. Glede na to, v tem primeru ne vidimo možnosti za ukrepanje z naše strani.

Lepo vas pozdravljam

Petra Žvab
Center za pomoč uporabnikom
www.telekom.si

—————————-

pon 5.11.2012 15:04

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja