Ste si kdaj želeli, da bi bili neizmerno bogati in se znašli v smetani najbogatejših? Kaj bi počeli potem, kaj in kje bi jedli? S kom bi se družili? Kaj bi vozili in kako bi se oblačili? Bi še vedno gledali na vsak porabljen euro ali bi se prepustili brezmejnemu in brezskrbnemu življenju?
Pravega odgovora enostavno ni, ker pamet zaradi mizernih plač preprosto odpove.
Kot zanimivost. Znano je, da so najbolj plačani športniki sami deloholiki. Zato se ni čuditi, da so si bogastvo ustvarili, prigarali, kakorkoli že prišli do njega. Šele slednji so tisti, ki so bogastvo podedovali, kar pomeni, da niso oni tisti, ki ga znajo oplemenititi, marveč potrebujejo za to ljudi, ki upravljajo z njihovim premoženjem, kar pa seveda terja svoj davek.
No, eni takšnih, ki tudi nimajo časa veliko za razmišljanje, kako zapraviti svoje prigarane eure so športniki. Glede na svetovno rangirane plačance – najbolj plačane športnike so slovenski najbolj plačani športniki dokaj skromni, a za naše razmere in standarde še vedno neomajno bogati.
Nekaj številk v evrih. Gotovo je kdo od teh za kak miljon evrov napredoval ali pa ga zapravil.
Pa vendarle, najbolj plačani slovenski športniki (letni zaslužki v miljonih evrov):

1. Rašo Nesterović-košarkar: 4,48
2. Primož Brezec-košarkar:1,83
3. Boštjan Nachbar-košarka:1,5
4. Katarina Srebotnik-tenisačica: 1,33
5. Aleksander Vujačič-košarkar:0,61
6. Beno Udrih-košarkar:0,6
7. Mile Ačimovič-nogometaš: 0,53
8. Aleksander Knavs-nogometaš:0,53
9. Klemen Lavrič-nogometaš::0,33-0,53
10. Nastja Čeh-nogometaš: 0,33-0,53
11. Anže Kopitar-hokejist: 0,33
12. Jani Brajkovič-kolesar: 0,13-0,2

Pravijo, da se lotto ne isplača? Vse žog’ce so okrogle, le priučiti se njenega obvladovanja, pa je druga pesem. Koliko vse se da istržiti od ene okrogle, pa naj si bo usnjene ali plastične, žoge!

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja