Sinička – Velika sinica – Parus major je ptica pevka iz družine Paridae – sinic.

image

Sinička je razširjena po večini večjem delu Evrope in Azije. Sinice gnezdijo v najrazličnejših bivališčih. Gnezda najdemo v gozdovih, na vrtovih in po naseljih. Hrani se z najrazličnejšim semenjem, s sadjem, z žirom, želodom ali lešniki, ki jih odpira s kljuvanjem. Poleti se sinička prehranjuje v glavnem z žuželkami, pajki, gosenicami, odpira majhne polže, zaužije pa tudi ostanke mesa in loja.

Večina sinic se ne seli v toplejše kraje. Zatorej je poleg taščice in škorca   tudi sinička reden gost v domači ptičji hišici in domačem balkonu.

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja