Če se javnega sektorja ne vidi, še ne pomeni, da javnega sektorja ni, na spletni strani! O, pa je, le neviden plašč, patentiran 15.junija, si je nadel.

Veliki iluzionist je rojen ali kako ljudem prodati lastno bojazen pred razkrivanjem zgodovine brskanja, za njihovo varovanje zasebnosti in varstvo njihovih osebnih podatkov na spletu.

Evropska direktiva o uporabi internetnih cookiejev ali po slovensko piškotkov (157.člen ZEKom-1), ki je bila sprejeta leta 2009, je začela veljati 1. januarja 2013. Prehodno obdobje za implementacijo t.i. piškotkov na spletno stran je trajalo do 15. junija. 

Po 15. juniji pa štala!

Nihče ni v praksi upal pomisliti, da bodo, zaradi brskalniških piškotov, lastniki spletnih strani utrpeli tolikšne izgube, in da jim bo smešna interpretacija direktive  nakopala toliko nepomembnega dela. V statističnem in  finančnem smislu se izgube bojda štejejo preko 90 odstotkov.  Tukaj gre le za slabih 70 odstotkov upada obiska, tukaj za dobrih 70 % padec dnevnih obiskovalcev. Lucy me! Zaenkrat. Statistki še niha, pada…

piškotki

Na blogu Plac Refleks je do 15. junija 2013  javni sektor predstavljal dobrih 6 % vseh obiskovalcev. “Kolikšen delež statistično vodenega obiska izkazuje javni sektor po 15.6.? Ugibajte enkrat. Odstotek je zanemarljiv. V bistvu obiska iz JS Google Analytics ni zaznal. Je pa naključnega šprinterja, iz sektorja Ministrstvo za obrambo RS, ujel  StatCounter. Verjetno gre za enega od športnikov, atletov. Sumil sem Matica Osovnikarja, šprinterja, a sem odkril, da Matic dela na Ministrstvu za notranje zadeve RS. Pač, je hitri, zaradi naglice pred bojaznjijo nadrejenega očitno pozabil odkljukati piškotke.

Bog ne daj, da bi  jaz, mi, pamet solili strokovnjakom. Itak pa, za kompromis sta potrebna dva razumna, razgledana, s kančkom človečnosti.

Kakopak, rešitev je milijon, ampak potem se ne bi vedelo kdo je šef. Še huje, nevidni lobisti bi s tem priznali prikrito iz prvega stavka! Hm, to pa bi bila štala, pravzaprav že  farma.

 

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja