Zasnežene ceste
Zasnežene ceste

Koledarsko zime še ni,  bo pa vsak čas, kar je danes narava z močnim sneženjem dala jasno vedeti. Vseeno pa je prvi sneg že pred časom pobelil Dolenjsko.

Zakon nalaga obvezno preventivno zimsko opremo za vozila že s 15.novembrom, ne nalaga pa  datumskega stanja pripravljenosti odgovornim zimskim službam, ki skrbijo za prevoznost in varnost cest v času  sneženja – zimskih razmer.

Kot vsako leto doslej, je kljub dokaj zanesljivim meteorološkim napovedim vremena in napovedim snežnih padavin, sneg ponovno in spet presenetil naše odgovorne zimske službe. Da  se moramo navsezgodaj vozniki spopadati s kaosom na cestah, ki jih preprosto ni, saj so  te izginile  pod cca 20 cm debelo snežno odejo, je smešno.

Od pluženja cest naselij neposredno v centru dolenjske prestolnice Novega mesta niti ob 12-ih  ni sledu.

Četudi sredi mesta, se je bilo stežka z zimsko opremo prebiti na drugi konec mesta. Ena od glavnih cest je sicer splužena površno, posipi s soljo pri teh nizkih temperaturah so  neefikasni, zatorej bi bil priporočljiv posip s peskom, ki pa ga po spluženem pasu ni bilo videti, še manj ob spodrsavanju koles čutiti.

Sneg na cesti
Sneg na cesti

Ura je 13 preč, ceste pa so še vedno zasnežene, prekrite s cca 15-20 cm suhega sedaj zvoženega snega, pod katerim se dela ledena podlaga. Vožnja je res oteškočena.

Predivedavam da se bodo službe odpravile plužiti ceste  proti koncu dneva ali ko bo prenehalo sneženje, kot je to že prastara praksa.

Ocena?

Mislim, da ni potrebna!

News Reporter

1 thought on “Sneg presenetil zimsko službo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja