Viktor - Viktorji 2009 - Podelitev Viktorjev
Viktor - Viktorji 2009 - Podelitev Viktorjev

Pfuj in pfej kako plesniv in gnil okus imajo Viktorji, četudi jih je pred kamero muckala in se domala z njim lizala Katarina Čas.

Ali pa še zlasti?

Viktor, Viktorja, Viktorju, Viktorja, pri Viktorju in z Viktorjem v zakulisju…

Viktorja 2009 za to in Viktorja 2009 za ono dobi… Samoumevno –  nekdo iz ekip RTV SLO, izza značke PRO Plus in  nekod od že uveljavljenih muskontarjev, ki več ali manj kar črpajo in črpajo iz  svojih  preteklih dosežkov. Načeloma je to samoumevno pri Vikorju za  življenske dosežke, pri ostalih pa, hja, anything is possible?

Se zdi, da dobrih idej, komu podeliti Viktorja, kar ni več.  Tako mal na blef se mi dozdeva, da je v ozadju Viktorjev morebiti že mal s kilometrino kakšna utrujena ekipa, nekako v stilu vodstvo OKS ali pa DZ. Saj se sem ter tja zgodi kaka terna ali preblisk, kar pa uspe tudi slepi kuri. Načeloma pa oddaja Viktorji postaja predvidljiva, zmanipulirana, skomercializirana in zdolgočasena, za preprostega gledalca so Viktorji preprost pod’n. Konec koncev, pa bi tudi Viktor za pod’n bil prijetna popestritev za nas gledalce, četudi bi ga moral prevzeti osebno, da rešim čast tej glamurozni z ‘zvezdami’ obdani prireditvi.Če dobro pomislim, pa  bi v ogenj za pod’n raje poslal Damjana, tistega brezsramnega samooklicanega…

Slovenijo je lani zaznamovalo veliko ali še kaj drugega, kot osebje, ki bere naprej sestavljen tekst, katerega vsebine smo akterji praktično ljudje in okoliščine. Seveda so televizije in  ekipe z uveljevljenim renomeji tiste, ki predstavljajo ločnice, a še zdaleč ne tako uspešne, da bi venomer bile one tiste, ki  zaznamujejo preteklo leto. Sicer pa nisem opazil, da bi omenjali INFO TV, ki se mi zdi vse bolj uveljevljena televizija, kot tudi njen prenešeni Vroči stol iz nacionalke. Kvaliteta informativnih oddaj na Vodušek TV je postala solidna in vsekakor konkurenčna ostalim. Res pa je da je to ekipa povsem izven kontrole in trn v peti neštetim. Torej Viktorji za tovrstno konkurenco še neaktualni.
Tudi na področju glasbe, bi za razlog podelitve lahko pogledali zgolj s perspektive preteklega leta, pa četudi bi v njem kraljevala nova faca, medijsko nepoznana in pred kamerami še nevešča oseba, ki pa je svoj status nakazala s prodajo svoje znamke.

Tako pa vse sloni na črpanju  preteklega renomeja, po političnem zgledu eden – drugemu.

Larifari!

Viktorji so pod’n in pika, to ni več ugibanje, ampak golo  dejstvo…vsaj do nadaljnega ali vsaj dotlej,  ko ga bodo želeli podeliti nekemu outsiderju, ki je raztural preteklo leta.

Svet gre naprej, se spreminja, spreminjajo se ideali, ljudje, spreminjajo se okusi. Pri nas pa nam, po malem napredku, vedno uspe najti stanje vegetacije.

Itak pa da je Jurij  Zrnec še vedno faca, homoren in vsestranski model, kar bi pošteno povedano po tej  formuli lahko pokasiral celo Viktorja na vseh področjih.

Navsezadnje pa ima na slovenskem, tudi bloganje že svojo  tradicij. Kajpada,  spet tudi svojo ‘znano’ smetano, ki bi žela še na tem področju, ko pa je na tisoči ostalih tako ničevih in nepomembni.

In Viktorja za življenske dosežke v blogosferi, dobi najboljši bloger leta 2xxx… Ja Jonas neeeee

Viktorji so res pod’n !

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja