VIP- very important person! Torej natančna definicija V.I.P zajema pod svoje okrilje državnike, premožne emientneže, predstavnike velikih koorporacij,  movie star zvezdnike, glasbenike svetovnega formata….

Premožnih in eminentnih oseb je tudi pri nas, sploh nakrancanih in ničvrednih politikantov, ki si vseeno zavoljo statusa, predvsem pa visokohonoriranega dela smejo nadeti VIP značko, kjer se to pričakuje ali pa jih z njo okitimo mi sami. Do tu ni sporno nič! VIP definitivno obstaja, saj brez ustrezne klientele, ni VIP-a.

Pa premoremo filmske, glasbene in t.i.movie star zvezdnike?
Nekateri so mnenja da ja, drugi da jih preprosto ni, in da se nadevka mnogi poslužujejo predvsem ‘nezakonito’, brez prave vrednosti, da bi se bahali z njim.
Ker nam omejenost na majhen medijski prostor in želja po prioritetah širnega – bogatega sveta ne da miru, si omišljamo svoja merila. Pravzaprav so to bila doslej merila posameznikov, samooklicanih umetnikov in  strokovnjakov. Pa so slovenski mediji željni zaslužka, ki jim ga vse bolj prinaša rumeno, vtrnili tudi svoj pečat in s tem VIP merila skrojili po svoje, standarde pa spustili povsem na dno. Požareport, 24ur, Nova in mnogi drugi, so prodali dušo in  za mizerno plačilo okrnili,  v svetu ta nekoč ovrednoten V.I.P. pojem.

Torej slovenska predstava o tej precej eminentni besedi, je posebna, kot so posebni tudi Slovenci. Za Slovence je VIP že nekdo, ki se pojavi na drugo ali tretjerazrednih programih in novopečenih tabloidih, šestorazrednih spletiščih, pa niti ni pomembno ali ta ustreza nekim standardom, ki priorirajo VIP klientelo.
Za slovenskega VIP -ovca ni pomemben renome, njegova finančna ali strokovna podlaga, njegova medijska ali kulturna umestitev in najmenj image, ampak zgolj in samo, da se o njem govori. Nekje sem že pripisal na podobno debato svoje mnenje.

Naj ponovim in apeliram našim priznanim medijem, ko naslavljajo Damjane, Aleše, Urške, Arturje, Salo(a)me, Fredije in podobne, naj uporabijo svojo presojo in ne domišljijo. Takšne osebe so znane osebe, preproznavno obrazi, ne pa VIP -ovci!

In če si že tako želijo pomembnih predznakov, pa bi si omislili  milejšo in primernejšo obliko tako slave željnih estradnikov nenavadnega izžarevanja.

V svetu še neznan V.O.P, bi bil primernejši predznak ze vse  x-te razredne zvezdnike!

S svojo prepoznavnostjo na najbolj sprevržene in človeka nedostojne načine preseči  meje svojega doma ali vsaj  še svojega okraja, je VIP definicija, le  po slovensko!

News Reporter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja