Spletna stran Wikileaks - wikileaks.org
Spletna stran Wikileaks - wikileaks.org

Spletna stran Wikileaks (www.wikileaks.org) je mednarodna neprofitna medijska organizacija ustanovljena leta 2006. Njen slogan ” We open governments “, bi se v prevodu glasil ” razkrivamo vlade “, kar Wikileaks tudi počne, saj je ta v času svojega obstoja obelodanila že cca 1,2 milijona najrazličnejših dokumentov.

Wikileaks do nas prihaja šele in še zlasti v zadnjih dneh, ker se v razkritju množice dokumentov zrcali tudi Slovenija.

Za idejnega vodjo in ustanovitelja Wikileaks velja, novinar, fizik, matematik, internetni aktivist in avstralski založnik Julian Paul Assange.

Julian Assange in Wikileaks sta si na račun svoje aktivnosti od svoje ustanovitve prislužila številne medijske nagrade. L.2008 New Media Awards, ki jo podeljuje angleška revija Economist magazine, lani nagrado Amnesty International za publikacijo o razkritju policijskih pobojev v Keniji ” The Cry of Blood ” in maja letos nagrado New York Daily News, ki ga označuje za spletne stran, ki spreminja novice in spletni medij.

Julian Assange na Wikilekas svoje extremne internetne aktivnosti z razkrivanjem mednarodnih tajnih dokumentov iz zakulisja, vključno z nečednostmi povezanimi vse do vrha visokih političnih predstavnikov ter tajnih služb, še stopnjuje.

Diplomatske zadrege Wikileaksa so od 30. novembra tudi zadeva Interpola, ki je s tiralico v Red Notice razpisal zaporni nalog za Juliana Assangeja.

Sorodno:

Komentarji o imenovanju Kučana za poročevalca o BiH

Vladni kabinet med skušnjavami razpet

News Reporter

3 thoughts on “Wikileaks – wikileaks.org

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja